Werkwijze nabestaandenzorg

Werkwijze nabestaandenzorg

Nabestaandenzorg voor inzicht in het emotionele en zakelijk aspect

Tijdens de eerste lockdown als gevolg van de COVID 19, zat ik me te bedenken hoe ik nabestaandenzorg kon aanbieden zonder bij mensen in de buurt te komen en dat nabestaanden toch gebruik kunnen maken van deze zorg en dat de kennis gedeeld wordt.  

Ik heb hiervoor een video reeks gemaakt die u wegwijs maakt in de route door de papierwinkel en waar u goed op moet letten. Wat moet eerst gebeuren en wat kan nog even blijven wachten.  

Er zit ook een gedeelte in over het emotionele aspect en het rouwproces, zodat zaken ook herkenbaar worden die tijdens het rouwproces kunnen optreden.  

Met deze methode kunt u ook als kind, uw moeder of vader hiermee  ondersteunen, bij het overlijden van zijn of haar partner.

De video’s zullen in een online omgeving beschikbaar zijn en ook is alle informatie voor het zakelijke gedeelte verwerkt in een checklist. Zo kunt u op eigen tempo dit bekijken en doorlezen op de computer, tablet of telefoon. In de online omgeving kunt u een account aanmaken en het product aanschaffen en afrekenen.

Ga voor de volledige video reeks inclusief documentatie naar de volgende link: Online nabestaandenzorg 

 

Emotionele aspect

In dit gedeelte is er aandacht voor het verdriet en de heftige emoties die spelen. Ik zal ook stil staan bij het rouwproces, waar iedere nabestaanden op zijn eigen manier doorheen gaat. De 1 is heel boos, de ander erg verdrietig en zo heeft ieder zijn gevoel en emoties. Sommige vragen zich af waarom heb ik nog niet gehuild, klopt dit wel. Door in een vroeg stadium hierbij stil te staan en de gevoelens te erkennen, zal het voor u als nabestaande preventief werken aangezien het heel normaal is dat iemand zich zo voelt.  

 Dit gedeelte zet u ook tot denken, hoe als nabestaande het leven verder opgepakt kan worden. Hoe moet het nou bijvoorbeeld verder nu mijn partner er niet meer is. Zijn er mensen, vrienden, familie  in de buurt die kunnen helpen met activiteiten. Als mens hebben we een enorme veerkracht en zijn we vaak in staat om in moeilijke momenten boven ons uit te stijgen. Hoe kan ik nu zelfredzaam door het leven. 

Zakelijke aspect

Als nabestaande zit vaak het hoofd “vol” door verdriet en staat niet open voor de papierwinkel. Er is geen overzicht wat er allemaal geregeld moet worden na het overlijden. Wat moet snel en wat kan nog even wachten. Vragen die spelen zijn bijvoorbeeld: hoe nu met het huis, moet ik erfbelasting betaling, moet ik naar de notaris etc. Sommige nabestaanden hebben geen inzicht in financiën en administratie aangezien de partner dit altijd deed. 

 

Zaken waar een nabestaande na een overlijden mee te maken krijgt zijn o.a.: 

 • erfrecht 
 • nalatenschap

  verzekeringen 

 • pensioenen 
 • belastingen 
 • toeslagen 
 • bankzaken 
 • notaris 
 • melding van het overlijden aan verschillende instanties
 • enz. 

 

Tijdens de video presentaties en in de checklist zullen bovenstaande punten aan de orde komen, zodat u wegwijs word gemaakt in de te nemen stappen.

Nieuwsgierig geworden?

In de online omgeving kunt u een account aanmaken en het product aanschaffen en afrekenen.

Ga naar de online nabestaandenzorg door op onderstaande knop te klikken.

 

Nieuwsgierig geworden?

In de online omgeving kunt u een account aanmaken en het product aanschaffen en afrekenen.

Ga naar de online nabestaandenzorg door op onderstaande knop te klikken.

 

Gabriël Zorg & Rouw

KVK nr: 77119169

 
 
 
 
 

info@gabrielzorgenrouw.nl

Privacy Verklaring