Werkwijze preventieve nabestaandenzorg

Werkwijze preventieve nabestaandenzorg

Preventieve nabestaandenzorg voor rust en overzicht voor u en uw nabestaanden

Preventieve nabestaandenzorg is vooruit kijken en rust en overzicht creëren voor uzelf, maar ook voor de nabestaanden. Vaak als er iemand overlijd komt er veel neer op de nabestaanden. Er is veel verdriet, vanwege het overlijden van een dierbare en hoe ga je hier als persoon mee om. Daarnaast komt er vooral ook qua zakelijke afwikkeling aardig wat op de nabestaanden af. Welke bankrekeningen zijn er, welke verzekeringspolissen, is er een testament, welke abonnementen zijn er, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het is niet uw fout, want de meeste mensen denken er liever niet aan dat ze overlijden. Vaak staan we er ook niet bij stil wat de nabestaanden allemaal moeten doen na een overlijden van een dierbare. 

Ik heb in korte tijd mijn vader verloren. In die tijd heb ik mijn moeder ondersteunt en begeleid met de papierwinkel. Het was best veel uitzoeken, aangezien mijn vader altijd de administratie deed en mijn moeder alleen achterbleef. Mijn vader had niet netjes alles gedocumenteerd. 

Vanuit nabestaandenzorg kun je achterin het proces zitten door nabestaanden te helpen met het emotionele en zakelijk aspect, waarbij een dierbare al is overleden.

Maar je kunt ook voorin het proces gaan zitten en preventief nabestaanden helpen en uzelf. Ik heb hiervoor een persoonlijk overzicht opgesteld die uzelf een goed overzicht geeft, maar vooral ook handig is voor uw nabestaanden. Iedereen kan dit invullen voor zich zelf en jaarlijks bijwerken.  

Als er geen aandacht wordt besteed aan een persoonlijk overzicht, dan zal het misschien in uw “hoofd” zitten. Maar als u er niet meer bent, dan hebben de nabestaanden veel werk aan het uitzoeken of zien zaken over het hoofd. Een rekening in het buitenland word bijvoorbeeld vergeten of een polis die al is afbetaald, men weet niet of er een testament is, een abonnement loopt ten onrechte door etc. En wat zijn bijvoorbeeld uw wensen tijdens de begrafenis of crematie.

Persoonlijk overzicht

In het persoonlijk overzicht zijn de volgende paragrafen aanwezig:

Persoonlijke gegevens 

Familie 

Geregeld voor zorg / overlijden 

Na overlijden 

Inkomen 

Bankzaken 

Fiscale zaken 

Woning 

Media 

Vervoer 

Lidmaatschappen / abonnementen  

Uitvaart 

Nalatenschap 

Diversen 

 

 

Met deze methode geeft het uzelf overzicht en een fijn gevoel dat wensen kenbaar zijn gemaakt en bovendien scheelt het veel werk voor de nabestaanden. 

Het persoonlijk overzicht is in de online winkel beschikbaar. In de online winkel kunt u het product aanschaffen en afrekenen.

Ga voor het document naar de volgende link: Preventieve nabestaandenzorg persoonlijk overzicht 

 

Preventieve nabestaandenzorg

Preventieve nabestaandenzorg is vooruit kijken en rust en overzicht creëren voor uzelf, maar ook voor de nabestaanden. Vaak als er iemand overlijd komt er veel neer op de nabestaanden.

Waar kunt u nog meer aan denken bij preventieve nabestaandenzorg?

  • Testament
  • Levenstestament

Nieuwsgierig geworden naar het persoonlijk overzicht ?

Klik op onderstaande knop om het persoonlijk overzicht aan te schaffen.

 

Nieuwsgierig geworden?

Klik op onderstaande knop om het persoonlijk overzicht aan te schaffen. 

Gabriël Zorg & Rouw

KVK nr: 77119169

 
 
 
 
 

info@gabrielzorgenrouw.nl

Privacy Verklaring