Selecteer een pagina

Werkwijze

Werkwijze

Nabestaandenzorg en advies als toegevoegde service bij de uitvaartverzorger

Nabestaandenzorg zal ik aanbieden bij de nabestaanden, waarbij in een persoonlijk gesprek aandacht is voor de emotionele als wel voor de zakelijke kant. 

Emotionele aspect

In dit gedeelte zal er een luisterend oor zijn voor het levensverhaal, het verdriet en de heftige emoties die spelen. Ik zal ook stil staan bij het rouwproces, waar iedere nabestaanden op zijn eigen manier doorheen gaat. De 1 is heel boos, de ander erg verdrietig en zo heeft ieder zijn gevoel en emoties. Sommige vragen zich af waarom heb ik nog niet gehuild, klopt dit wel. Door in een vroeg stadium hierbij stil te staan en de gevoelens te erkennen, zal het voor de nabestaande preventief werken aangezien het heel normaal is dat iemand zich zo voelt.  

 Graag wil ook kijken met de nabestaanden hoe het leven verder opgepakt kan worden. Hoe moet het nou bijvoorbeeld verder nu mijn partner er niet meer is. Zijn er mensen, vrienden, familie  in de buurt die kunnen helpen met activiteiten. Als mens hebben we een enorme veerkracht en zijn we vaak in staat om in moeilijke momenten boven ons uit te stijgen. Hoe kan ik nu zelfredzaam door het leven. 

Zakelijke aspect

Als nabestaande zit vaak het hoofd vol door verdriet en staat niet open voor de papierwinkel. Er is geen overzicht wat er allemaal geregeld moet worden na het overlijden. Wat moet snel en wat kan nog even wachten. Vragen die spelen zijn bijvoorbeeld: hoe nu met het huis, moet ik erfbelasting betaling, moet ik naar de notaris etc. Sommige nabestaanden hebben geen inzicht in financiën en administratie aangezien de partner dit altijd deed. 

 

Zaken waar een nabestaande na een overlijden mee te maken krijgt zijn o.a.: 

 • erfrecht 
 • nalatenschap

  verzekeringen 

 • pensioenen 
 • belastingen 
 • toeslagen 
 • bankzaken 
 • notaris 
 • melding van het overlijden aan verschillende instanties
 • enz. 

 

Tijdens het gesprek zullen bovenstaande punten aan de orde komen.

Meer weten?

Maak vrijblijvend een afspraak.

Gesprekken vinden alleen plaats met uitvaartverzorgers in de regio Zeist of binnen een straal van 5 km.

 

Meer weten?

Maak vrijblijvend een afspraak.

Gesprekken vinden alleen plaats met uitvaartverzorgers in de regio Zeist of binnen een straal van 5 km.

Gabriel Zorg & Rouw

KVK nr: 77119169

info@gabrielzorgenrouw.nl

Privacy Verklaring